Příběh paní Lenky: Přežít krizi v bezpečí a jít dál

Příběh Lenky: na startu nového života
Příběh paní Lenky: Přežít krizi v bezpečí a jít dál

Lence je 35 let. V sedmnácti se zamilovala do Jirky, kterého si později vzala a postupně se jim narodily čtyři děti. Manželství z počátku fungovalo. Jirka měl stálé zaměstnání a vše bylo téměř idylické. Po narození třetího syna však manžel přišel o práci. Nebylo dost peněz na jídlo a oblečení pro děti, dluh za nájemné narůstal. Jirka to navíc začal řešit alkoholem a v rodině tak docházelo k psychickému a později i fyzickému násilí. Po narození posledního dítěte se všechno ještě zhoršilo. Jirka, který už bral i drogy, psychicky týral i svou patnáctiletou dceru.

Lenka se zhroutila a skončila na psychiatrii. Rozhodla se, že od manžela společně s dětmi uteče. Neměla však peníze na nové bydlení a věděla, že ve městě, kde celý život žila a kde vyrůstaly i její děti, zůstat nemůže. S vypětím všech sil se jí během pár dnů podařilo od manžela utéct. Teď je s dětmi už třetí měsíc v azylovém domě Diakonie. Podala žádost o rozvod, spoří si peníze, žije tu v bezpečí a sní o malém bytě, kde bude s dětmi šťastná.

Azylový dům Diakonie Azylový dům Diakonie Azylový dům Diakonie

Azylové domy: zvládnout krizi a začít znovu

Start do života se ne vždy vydaří. I v dnešní době přicházejí na svět děti, které čelí mnohanásobnému nebezpečí. Jejich rodiče totiž nemají střechu nad hlavou, nevydělávají a často jim chybí návyky potřebné pro normální život. Proto Diakonie provozuje azylové domy pro maminky s dětmi. Kromě ubytování tu děláme všechno proto, aby se rodiče dovedli o sebe i své děti samostatně a dobře postarat.

Přečtěte si více: kde azylové domy Diakonie najdete, jak fungují...

Každý den pomáháme lidem, jako je Lenka. Přidejte se i vy.

Podpořím klienty Diakonie

Popřejte Diakonii k narozeninám